Топло в неделя, зимата се връща в сряда

12 градуса ще бъде максималната температура днес, ще има променлива облачност. В началото на следващата седмица ще е предимно облачно, ще превалява дъжд, минималните температури ще са над нулата, а максималните – 8 – 11 градуса.

Зимата се завръща в сряда, когато температурите ще паднат рязко и ще вали сняг. В четвъртък, петък и събота се очакват отрицателни максимални температури.

Kолкото по-бърза е походката, толкова по-добро е здравословното състояние
ThinkStock/Getty Images

В страната днес преди обяд на места в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните – предимно между 7 и 12 градуса, в София – около 10 градуса. Вечерта от запад ще започнат превалявания от дъжд, които след полунощ ще достигнат до Централна България.

 Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, а преди обяд на места и значителна ниска. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 11-12 градуса, близки до температурата на морската вода (12 градуса). Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram