Тимът на „Казанлък“ се разходи из Венеция, турнирът им започва от днес

След като прекосиха половин Европа, пътувайки с автобуса на БФВ, девическият тим на Волейболен клуб „Казанлък“ най-сетне пристигна в Италия. Снимка публикувана във Фейсбук на момичетата, треньорите и придружаващата ги делегация от федерацията, показва кадри от разходка из красивата Венеция.

„Розите“ отпътуваха за Апенините с група от 12 състезателки, като повечето от тях са от девическия им отбор – старша възраст. Водач на българската група е президентът и основен спонсор на клуба Васил Аргиров.

Представителният девически тим на „Казанлък“ ще участва в силен межуднароден турнир в Италия, в който ще се пуснат 20 чуждестнанни отбора. Казанлъчанки са получили персонална покана за тази престижна надпревара, която ще се проведе в курортното градче Порденоне, намиращо се между Удине и Тревизо, близо до Венеция.

Клубното ръководството решило да приеме поканата, заради силния турнир, преди решителните плейофи в от българското първенство на Националната женска волейболна лига.

Първите мачове на момичетата са днес. За начало, „Розите“ ще премерят сили срещу националния отбор на Словения. Според предварителната програма, двубоят с тях е предвиден от 16 часа местно време.

Турнирът ще продължи до 29 март, като момичетата от „Казанлък“ в една предварителна група с домакините от Порденоне, с националния девически отбор на Словения, както и с друг италиански тим – „Сан Сиро“ от Комо.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram