Теодора Иванова: Празник е! Най-светлият, най-радостният и най-българският!

Председателят на НЧ „Искра 1860“ в Казанлък – най-голямото в България и най-старото духовно огнище в района, Теодора Иванова приветства творците и служителите на читалището по случай 24 май:

„Празник е! Най-светлият, най-радостният и най-българският! Тържество на духа, на мощта на словото, на силата на мечтите и жаждата за светло бъдеще.Ден, в който с гордост можем да се наречем българи. Гордост, породена от духовните постижения на нацията ни, завоювали ли ни достойно място в световната история и цивилизация. Поклон пред делото на св.Кирил и св.Методий, пред учителите, творците, хората на свободното слово и науката , пред всички онези, които крепят българщината и устоите на нацията ни!

Честит празник на художествените ръководители, преподаватели, хореографи, музиканти и служители на НЧ „Искра-1860”! Въпреки трудните години, през които преминаваме, всеки ден вие доказвате, че „не се гаси, туй що не гасне”. Поклон пред големите ви сърца и несломим дух! Благодаря ви за всеотдайността и непрестанния порив за преследване на нови творчески висоти! Да си пожелаем здраве, сила, решимост и единство в съхраняването и предаването на пламъка на българската духовност!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram