Творчески срещи, концерти и филмов маратон предлага през май програмата на ЛХМ „Чудомир“

Представяне на шест книги, изложба, два концерта и кинопрожекции включва културния календар за месец май на Литературно-художествен музей „Чудомир“. Първата творческа среща е на 14 май, вторник, с Радосвета Георгиева, която ще представи своята книга „Сън ли е всичко“. Събитието е включено в програмата за 121-ия Празник на розата.

Стефка Станчева, проф. дин Милко Палагурски, Стефка Дянкова, Ирина Кирилова и проф. дин Пенчо Пенчев също предстои да гостуват в музея през май. Първият концерт в програмата е на 18 май с участието на „Aftershock band“, по време на който ще бъдат изпълнени любими поп и рок мелодии, и авторска музика.

Концерт за класическа китара ще изнесат на 22 май учениците на Стефан Христов и Манчо Караилиев. Филмът „Апокалипсис до поискване“ на Петър Марчев ще бъде представен на 27 май, като след прожекцията предстои среща с творческия състав.

Филмов маратон – филми за Чудомир, е друг акцент в програмата. Той е предвиден за 18 май, когато ще отбележим Европейската нощ на музеите.

Единствената изложба, която се открива в музея за празничния месец май, е на същата дата. На 18 май в ЛХМ „Чудомир“ „Колажи от България“ ще подредят възпитаниците на Ваня Запрянова от школата „Арт линия“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *