Тази седмица домакин на пътуващата изложба Да бъдеш БАЩА е ОУ „Мати Болгария”

Във връзка с Националната кампания „Да бъдеш баща“, част от международния проект – „Man-Care“ (http://mencare.bg), Сдружение „Бъдеще за децата” организира пътуваща изложба на посланията „Да бъдеш баща”.

Местната организация се обърна към всички детски образователни и начални училищни заведения, с покана да се включат в инициативата, с цел да бъдат разпространени сред възможно най-много деца и родители ПОСЛАНИЯТА, които казват: „Защото най-голямата ти сила е в това Да бъдеш баща!”

Общо 11 визии, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

Пътуващата изложба „Да бъдеш баща” ще гостува в рамките на една седмица, на всеки заявил желание, домакин. Необходимо е предварително да се подаде заявка за участие и съответния домакин да осигури подходящо помещение, до което да има свободен достъп.

Участието в инициативата Пътуваща изложба е безплатно.

Инициативата „Пътуваща изложба” стартира през месец март тази година.  До този момент визиите са гостували на осем детски градини в община Казанлък и една в община Павел баня. В рамките на един месец посланията на кампанията обиколиха и община Мъглиж – читалище, училище, детска градина и сградата на Общината. Провокирани от кампанията, учители, възпитатели и директори на учебните заведения и общините, инициираха тържества,  занимания и конкурси посветени на БАЩАТА.

Да бъдеш баща” е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. Ангажираният бащински и мъжки модел помага на децата да се превърнат в уверени и грижовни граждани, партньори и родители. Това се потвърждава и от националното представително проучване „Нагласи, практики и бариери пред активното мъжко включване в грижите за децата”, проведено при подготовката на кампанията. Изследването показва, че традиционният патриархален модел постепенно се трансформира в един модерен семеен модел, който стъпва на партньорски взаимоотношения.

MenCare е глобална кампания за подкрепа на бащинството, чиято мисия е да насърчава включването на мъжете като грижовни, справедливи и подкрепящи бащи в името на семейното благополучие и равенство между половете. Кампанията се осъществява в над 20 страни на територията на 5 континента.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram