Тази година Седмицата на бащата отново ще бъде забавна!

Сдружение „Бъдеще за децата“ ще проведе две инициативи в рамките на кампанията, които ще дадат възможност на всички участници да прекарат щастливи мигове със семейството си, с другите бащи и с приятелите на детето си.

Първата e наречена „Играй с Приказки без край“. Това е кратко и забавно quiz show за децата и техните близки.  

Родители и деца,

в отбори, и в дъга,

на гатанки ще отговарят

и картинки ще оцветяват!

Героите в приказки знайни,

да познават с малките,

и още, приказни тайни ще редят,

с приятели, близки и деца!

Инициативата ще се проведе на 12-ти ноември (вторник) в сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в града, с потребители на услугите, и на 14-ти ноември в ДГ № 6 „Еделвайс“ гр. Казанлък.  

Втората идея е за Facebook-игра – за приятелите и последователите на страницата на „Бъдеще за децата“ в социалната мрежа #ЛюбимитеПриказкинаТаткоиБатко.

Под публикацията със старта на играта, всеки може да се включи с коментар – пореден номер и „Коя е неговата любима приказка от дете?“, „Коя приказка най-много обича да четете у дома с децата?“. В края на кампанията „Седмица на бащата“, екипът на Сдружението ще изтегли един, който ще получи подарък.

„Да бъдеш Баща“ е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. „Да бъдеш баща“ е част от международната кампания MenCare. Екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ се включва за пета поредна година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram