С подписка ще искат оставки заради случая „Дебора“

Подписка по повод случая „Дебора“ се провежда от няколко дни в центъра на града. Инициатор е старозагорецът Борислав Лазаров, а подписката е с искане да бъдат отстранени в най-кратки срокове окръжният прокурор на Стара Загора, директорът на ОД на МВР и съдията, определила по-леката мярка спрямо обвинения като извършител на престъплението. 

Лазаров е категоричен, че не представлява партия или организация, а с подписката изразява гражданска позиция срещу бездействието на правосъдната система.

„Дебора е поредният случай, в който се видя, че местните магистрати не съумяват да защитят обществения интерес. Искам оставките и на началниците, защото смятам, че те в крайна сметка са отговорни за липсата на контрол и за действията и бездействията на своите подчинени, които, в крайна сметка, водят до съответни последици“, заяви Лазаров. Той обясни, че подписите ще бъдат прикрепени към петиция, която ще бъде изпратена до Европейския парламент и други заинтересовани институции. 

Около 500 души са застанали с подписите си зад искането само за два дни, допълни Лазаров. По думите му, освен от  старозагорци, в подкрепа на исканията и на петицията са се обявили няколко местни, както и национални обществени и граждански организации.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram