С повече от 10 бона ало-мошеници „изпържиха“ за ден възрастни

На 16 март в 17,00ч. в Първо РУ – Стара Загора се явили две старозагорки – на 76 и 83 години, които заявили, че са жертва на телефонна измама. Около 14,30ч. на същата дата на домашния телефон на едната се обадил непознат мъж, който въвел в заблуждение 76 годишната жена, че неин близък се нуждае от спешна операция. Малко по-късно, сестрата на потърпевшата предала сумата от 1450 лв. на непознат мъж. Образувано е досъдебно производство.

На 16 март във Второ РУ – Стара Загора се явила 78-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 15,30ч. на същата дата, получила обаждане на мобилния си телефон от мним служител на полицията, който я въвел в заблуждение, че е заловен телефонен измамник, който разполага с личните ѝ данни. „Полицаят” посъветвал жената да изтегли спестяванията си, за да не злоупотребят с тях телефонните измамници. След като изтеглила сумата от 3200 евро и 1515лв, потърпевшата я поставила в найлонова торба, която пуснала от балкона на жилището си на непознат мъж. Образувано е досъдебно производство.

На 16 март във Второ РУ – Стара Загора се явила 84-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 15,30ч. на същата дата на домашния ѝ телефон се обадил мним лекар, който я въвел в заблуждение, че синът ѝ е пострадал от токов удар и се нуждае от спешна операция. Половин час по – късно, възрастната жена хвърлила през терасата торбичка, съдържаща сумата от 930лв. на непознато лице. Образувано е досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram