С общински празник Казанлък отбелязва Деня на Европа

Деня на Европа – 9 май ще бъде отбелязан в Казанлък с общински празник от 13 ч. на площад Севтополис. Празникът е част от Културния календар на Община Казанлък. Гост на проявата ще бъде Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата, ексдепутат в Европейския парламент, която посещава нашия град по време на отбелязване на Деня на Европа за втори път.Първият път, през 2010 г. тя бе поканена от Европейски информационен център „Европа директно“- Стара Загора и общински офис Казанлък, под нейния патронаж бе организиран конкурс за детски рисунки и изложба „Моето европейско гражданство“.Най-талантливите млади художници бяха поканени от Иванова да посетят Европейския парламент в Брюксел, която лично ги посрещна и им разказа за работата на европейската институция.
В рамките на тазгодишното отбелязване на Деня на Европа ще бъдат организирани информационен щанд и състезание по редене на пъзел.
От 13.30 часа пред жителите на града ще бъде представен празничен концерт с участието на общински духов оркестър –Стара Загора,читалище „Възродена Искра-2000″ и читалищата от селата Овощник и Голямо Дряново. Общинският празник се реализира в партньорство с Младежки общински съвет,неправителствени и младежки организации, съпричастни към европейската идея.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram