Втора победа за Цецо на ученическия „мондиал“!

Фм Цветан Стоянов от Казанлък спечели втора  очаквана победа на ученическия „мондиал” в Гърция. В залите на  четиризвездния хотел”Мелитон и Ситония” в курортен  Порто Каррас/Халкидики/ се играе „Световният училищен шампионат по шахмат”.

Ученикът на ОУ”Чудомир” убедително постигна победа с 1:0 на трета маса в първия кръг срещу поставения на 43 място в стартовия  лист Егор Цозац/Молдова/. В групата на Цветан Стоянов „Open 09”/до 9 години/, 9 кръга играят 80 състезатели от 22 държави. Едва петима сред тях са със звания/като Стоянов/ малкото казанлъчанче е трети  в света по рейтинг ЕЛО на старта с 1677. До 14 май/вторник/ продължава шампионата на гръцкия полуостров на  брега на Егейско море, в близост до Солун.

Сред децата, представители и на националните ученически тимове, най-многобройни са делегациите на Русия, Казахстан и Англия. Участват екзотичните отбори от далечните Хонконг, Индия, Индонезия, Перу, Венецуела, Зимбабве и ОАЕ.

В сряда Стоянов игра на „втора дъска” с поставения под номер 38 на старта сърбин Лука Будисавлджевиц и отново надделя с 1:0.Очаквано Цецко е водач на групата си с двете спечелени точки,а днес играе на 1 маса с Кан Байлав/Турция/ с рейтинг 1494.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram