С лепенки на устата протестират работещите в културните институти

През 2009 година този бе 11-ят ден на ефективните протестни действия на културните институти в Казанлък, разказва рубриката на Пресс ТВ „Живата памет“.

От архива на Медийна група „Вис виталис“ става ясно, че работещите в културните институти настояваха кметът Стефан Дамянов да изпълни решението на Общинския съвет за 40%-но увеличение на техните заплати.

Протестиращите бяха залепили устите си с тиксо – така те изразиха нежеланието на кмета да разговаря с тях и да премълчава проблемите в културата в община Казанлък.

В студената сутрин на 3-ти ноември 2009 г. над 30 представители на културните институти в Казанлък започнаха с поредния протест пред сградата на Община 2. При само един градус над нулата протестиращите направиха жива верига и не допускаха служителите на общинска администрация да преминават през централния вход.

Хората, работещи в културните институти се чувстваха и обидени заради липсващото нормално отношение към тях и проблемите на културата от страна на общинска администрация. 

До края на протестите, които продължиха до 9 часа и 15-сет минути, за пореден път никой не обърна внимание на протестиращите. За сметка на това за трети пореден протест с екипа на театъра в студената ноемврийска утрин бе 11-сетокласникът от Природо-математическата гимназия Илия Илиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram