С доброволен труд се довършва Божия храм в село Християново

Християновци благодарят за подкрепата на депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков

С доброволен труд се довършва Божия храм в село Християново. 20 ентусиасти днес, водени от кмета Албена Динева, чистиха двора, полагаха основите на ограда,  подреждаха тротоарните плочи и облагородяваха  пространството, въпреки влажното време.

Организираната акция е част от инициативата на Младежкото обединение на БСП в Стара Загора, с оглед довършване дейностите по църквата и двора, която ще носи името „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, но средства за това няма в бюджета на общината.

„11 години след символичната първа копка за православен храм, християните все още нямат действащ параклис. Щедри  хора, организирани от инициативен комитет, са дарили средствата за градежа и строителството. Хората всеки Великден се надяват да запалят свещичка за своя Бог и да чуят храмова литургия на празника на селото – Малка Богородица, но още не се случва.”, разказа кметът Динева за търпението и надеждата на християновци, че скоро ще влязат в своя храм. Жителите на Християново са благодарни за подкрепата, която имат от депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. Днес заедно с доброволците от селото работиха и общинските съветници Валентина Бонева, лидер на БСП-Стара Загора  и Климент Пенчев, както и активистите от партийната структура „Център”.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram