С водосвет на Митрополит Киприан откриха учебната година в Техническия колеж в родния му град Казанлък

Днес, в сградата на Младежки Дом – Казанлък се състоя официалната церемония за откриването първата академична учебна година на Технически Колеж – Казанлък. Новото учебно заведение посреща първия си випуск студенти, които ще се обучават по професионално направление „Машинно инженерство“ – специалност, важна за развитието на машиностроителната промишленост в региона. Технически Колеж – Казанлък към Технически Университет – София е основан на с постановление на Министерски Съвет № 187/31.08.2017 г.

По традиция след празничния водосвет, Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан се обърна към присъстващите:

„С искрена радост приехме изпратената ни покана да бъдем днес сред Вас, за да открием с подобаваща молитва началото на академичната учебна година в Техническия колеж. С признателност и уважение се обръщаме към Вас, хората, посветили своя труд, талант и усърдие на възпитанието и образованието на младите хора, една отговорна и достойна мисия, която все повече трябва да защитаваме днес, именно в нашата Република майка България. На всички студенти от сърце желая многоплодни успехи в овладяване на преподаваните полезни знания. Поставете доброто начало на Вашето обучение, в новото ни учебно заведение, в нашата епархийска църква, за да се радваме на добри плодове в края на Вашето обучение. Убедени сме, че Вие ще станете добри професионалисти и ще се реализирате в професиите, които сте си избрали, така както Бог е отредил, Вие да бъдете първите студенти в Техническия колеж в гр. Казанлък. Бъдете здрави, благоуспешни и с интерес изучавайте науките. Нека Бог Ви закриля и пази, да развивате в пълнота усвоените знания и опит, целейки високи резултати, които са нужни в нашето общество.“

На церемонията присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, народният представител Донка Симеонова, областният управител Гергана Микова, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, ректорът на Технически университет – София проф. дтн. Георги Михов, представители на учебното заведение и общинската администрация.

Текст: Благовест Илиев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram