Съединяват надлеза до Николаево

Започна ремонтът на надлеза до град Николаево, потвърди за Пресс тв директорът на Областно пътно управление в Стара Загора, Мехмед Осман.

Реконструкцията на съоръжението се изпълнява по Аварийната програма на АПИ. Целта е да се възстанови пътният мост от щетите след катастрофа на превозно средство с извънгабаритен товар преди три години.

Ще бъде подобрено технико-експлоатационното състояние, носимоспособността и дълготрайността на обекта. Ще се осигурят необходимите условия за безопасност на движението, удобство на пътуващите, добро отводняване на надлеза и подходите към него.

С ремонта на надлеза ще се възстанови директната връзка между град Николаево и останалите населени места от общината с подбалканския път I-6 София – Бургас.

От края на 2011 г. участъкът от третокласния път край Николаево бе затворен след инцидент с тир. Тогава бе нарушен средният отвор на надлеза. Пресс тв припомня, че тежкотоварен камион, превозващ верижен багер, едва не събори моста на Николаево. Инцидентът стана на 9 ноември около 16 часа. Тежкотоварен камион, натоварен с верижен багер, преминавал под моста на Николаево и закачил със стрелата част от подпорните фундаменти на пътното съоръжение. Последният фундамент се откъртил и се стоварил върху камиона. Истински късмет бе, че по време на инцидента не е преминавало друго МПС. Превозваният багер беше напълно смазан от тежестта на бетона, който го притиснал. 33-годишният шофьор от Сливен беше откаран в ЦСМП – Казанлък, без опасност за живота

Монтажните работи по възстановяването на моста се изпълняват и в момента, уточни Мехмед Осман.

im

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram