Сформираха секционна комисия за избирателите от община Казанлък под карантина и изолация

С решение на Районната избирателна комисия СИК №89 на територията на Община Казанлък е преобразувана като СИК по чл.28 от Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците в СИК по чл.90 от Изборния кодекс и ще функционира като подвижна. С подвижна избирателна кутия в ПСИК ще гласуват избирателите, които към 4 април 2021г. – денят на изборите, са под задължителна карантина или изолация.

Припомняме, че до 31 март 2021 г. избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация съгласно Закона за здравето, могат да подадат заявления за включване в секция за гласуване на избиратели поставени под задължителна карантина или изолация. Те са на разположение в отдел ГРАО на Община Казанлък, в кметствата и кметските наместничества на Община Казанлък, както и на интернет страницата на Община Казанлък – Приложение № 1 Решение № 2159-НС от 02.03.2021 г.

Заявленията следва да бъдат подписани лично от избирател, могат да бъдат подадени от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс, е-мейл, като при изпращане по електронна поща не се изисква квалифициран електронен подпис.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram