Студентка по психология представя първата си стихосбирка в родния Казанлък

Младата казанлъшка авторка Елиа Тилева ще представи в родния си град своята дебютна стихосбирка „Незабравка“. Събитието ще се състои на 21 октомври от 17:30 часа в Музея на розата в градския парк „Розариум“, съобщи за БТА поетесата.

„Незабравка’’ е дебютната ми стихосбирка, събрала най-красивите ми поетични перли и уловила вълненията на духовния ми океан, отразила нежността на небето ми“, каза Елиа Тилева. Тя обясни, че стиховете в нея са смислово разделени в теми с имена на цветове. Започва с бяло като символ на чистота, сътворение и волност, минава през тъмно и слънчево, кафяво, пъстро. По думите на авторката палитрата на душата й завършва със синьо – цвят на незабравки и утеха, измислица, криле. „Стиховете ми не са отражение, а цял друг свят – мой свят“, коментира още тя. 

Елиа Тилева е на 19 години. Завършила е с отличен успех казанлъшката Профилирана природоматематическа гимназия „Никола Обрешков“ и е спечелила лауреатско място на Национална олимпиада по български език и литература. В момента учи във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Психология“. Поезия пише от малка и споделя част от стиховете си в социалните мрежи. Участва като доброволец в инициативи за защита на животните. За себе си Тилева каза, че е веган по морални причини, мечтае за спокоен и балансиран живот в хармония с природата. В академичен план се е насочила към изучаване на клинична психология и психоанализа. 

„Вярвам, че литературата и поезията винаги ще бъдат неизменна част от дните и духовния ми свят“, коментира още тя. 

Представянето на стихосбирката „Незабравка“ е организирано от Община Казанлък и Общинска библиотека „Искра“. 

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram