Стоянова и Златанов в Китай – за сметка на частни фирми

Официалната делегация на Община Казанлък , която бе в Китай по повод подписването на Меморандум за сътрудничество между град Дзинан и Казанлък даде пресконференция по повод събитията, случили се по време на престоя и там. В състава на делегацията бяха кметът на Общината Галина Стоянова, председателят на ОбС Николай Златанов и представители на казанлъшкия бизнес.
По покана на ръководството на китайския град Дзинан и с Решение 688/30юли т.г. на ОбС на Казанлък от 28 август до 1 септември в Китай бе представителна делегация в състава на която бяха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, председателят на ОбС Николай Златанов и представители на казанлъшки фирми в областта на розопроизводството и машиностроенето. Меморандум за сътрудничество между Казанлък и Дзинан бе подписан от кметовете на двата града по време на работна среща на представители на бизнеса от 13-те побратимени на Дзинан градове, сред които и такива от Франция, Финландия, Германия, Южна Корея, Италия, Швейцария, Русия. Побратимяването между Казанлък и Дзинан има своите конкретни икономически измерения стана ясно по време на проведената пресконференция на делегацията от Казанлък. Меморандумът касае още и партньорство между двата града в сферата на културата и спорта. „Тази стъпка с подписването на Меморандума е изключително важна за отварянето на Казанлък към Китай“, бе кометирано по време на пресконференцията, на която още стана ясно, че пътните за китайската визита на кмета на Община Казанлък и председателя на ОбС са поети от фирмите, участвали в състава на делегацията за азиатската държава, а престоят им там е обезпечен от домакините.

За информация на посетителите на сайта presstv.bg:

В началото на тази седмица Медийна група „Вис виталис“ писмено отправи редица въпроси към кмета Галина Стоянова и председателя на ОбС Николай Златанов, свързани с посещението им Китай, със заявено от наша страна искане за писмен отговор на всеки от въпросите.
Приемаме дадената днес пресконференция като рутинен акт, по време на който са станали известни само част от фактите, свързани със задграничното им пътуване.
Очакваме да получим официално отговорите на всички наши въпроси.

Решение № 688 /30.07 може да видите тук: http://obs.kazanlak.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram