Стойнев: Потвърждавам интереса ни към „Ремотекс“

Потвърждавам интереса от страна на държавата да се придобие „Ремотекс“. Това отговори на въпрос на БГНЕС министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

„Все още сме в процес на преговори. Смятам, че оценката на предприятието ще бъде готова между 6 и 10 март, ако дотогава не се намери пресечна точка между държавата и местните работодатели“, обясни Стойнев. Икономическият министър отказа да коментира исканата от собствениците на дружеството сума.

Министърът на икономиката участва в Хасково в срещата на премиера Пламен Орешарски с представители на бизнеса в региона. След срещата премиерът заяви: „За мен този форум беше възможност да представя на бизнеса от региона свършеното до този момент от кабинета и намеренията за тази година и за следващите. Получих обратна информация под формата най-вече на въпроси, които конкретизират нашите действия или изясняват проблеми при бизнеса. За мен срещата беше много полезна, надявам се и за представителите на бизнеса също да беше полезна“.

Той каза, че представителите на бизнеса са се интересували от неговата позиция за осигурителни прагове, за криминализиране на осигурителните вноски. Коментирани са и теми като бизнес парковете, свободните зони, имотите на армията, към които имат интерес най-вече местните власти. Имаше въпроси, свързани с новите оперативни програми и най-вече „Конкурентоспособност“ и въпроси за инфраструктурата и изграждането на магистралите, обясни Орешарски. /БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram