Стар приятел на местната бохема спечели „Магията любов“

 

Лъчезар Лозанов е носителят на Първа награда от тазгодишния поетичен конкурс „Магията любов“. Той бе премиран с парична награда и медна пластика „Роза“, изработена от майстора Петко Байков.

Лозанов е стар приятел на казанлъшката бохема. Поетът бе отличен за стихотворението му „Неопределени очи“.

Победителят от 14-то издание на националния конкурс, емблематичен за Казанлък, работи като журналист в армейски издания в столицата.

Даниела Михалева от Плевен получи втората награда за стихотворението й „Доверие“, а към нея освен паричното изражение и картина от Иван Гайдаров, която самият художник осигури за наградния фонд на „Магията любов“.

Атанаска Кузманова от Пловдив стана носител на третата награда и грабна специалния плакет с образа на скоро починалия казанлъшки писател Веселин Стоянов, който се връчва за първи път. Плакетът е изработен от скулптора Спас Мавров и е осигурен от Клуба на дейците на културата.

Според председателя на журито, Румен Денев, на Веско Стоянов много би допаднала поезията на Кузманова.

Тази година на Румен Денев партнираха в журито Петър Чухов-миналогодишният призьор от конкурса, поетът Димитър Гачев и Пеньо Терзиев.

20 творби бяха селектирани за последния етап от журирането, общо 678 произведения постъпиха, изпратени от 229 автори от цяла България.

Много стихотворения и то хубави, изпратили и децата от ОДК „Св.Иван Рилски“ в Казанлък, но възрастовата бариера не позволила участието в поетичната надпревара, посочи Женя Димова, един от организаторите на „Магията любов“. Тя благодари на младите стихоплетци и ги насърчи да продължават лиричните си опити.

Организатори на събитието са Сдружение „Кула“, Клуб на дейците на културата и Община Казанлък.

Връчването на наградите бе в дешния следобед в залата на ул.Искра 4, последвано и от четене на премираните стихотворения.

IMG_2728

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram