Стартира нова библиотечна услуга, вдъхновена от финландския опит

В Общинска библиотека „Искра“ стартира нова библиотечна услуга, вдъхновена от посещението на представители на библиотеката в обществените библиотеки на Финландия, по проект на ФГББ „Повишаване обучителния капацитет на мениджъри и библиотекари от общинските библиотеки“, финансиран от Еразъм +.

Идейният план за Деня на консултанта е на директора на културната институция- Анна Кожухарова, а изпълнението и внедряването на завеждащата отдел Изкуство- Галина Николова. Мултимедийният проект и логистика са дело на Екатерина Трендафилова.

Проявата е част от програмата на библиотека „Искра“ в Националната кампания „ Маратон на четенето. Походът на книгите“. В отдел „ Изкуство“ денят бе посветен на оперното изкуство – история, съвременни тенденции, представители.

Отделът притежава богата колекция от книги и музикални носители – над 16 000 са съхраняването в него библиотечни единици.

Заповядайте и Вие да се насладите на новините в света на изкуствата, отправиха покана от библиотека „Искра“, като намеренията са тази инициатива да продължи във времето.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram