Стартира 8-ми Национален конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“

Стартира VІІІ Национален конкурс за детска рисунка “Наследници на Дечко Узунов” – Казанлък“, като темата, по която ще рисуват тази година участниците, е “Сънища“. Организатори на конкурса са НГПИД “Акад. Дечко Узунов”и Община Казанлък, под патронажа на областния управител на Стара Загора.
В журито ще влязат членове на Художествения съвет при училището и изявени ученици от НГПИД “Акад. Дечко Узунов”. Всеки участник може да представи до три живописни или графични творби по обявената тема, съобщиха от учебното заведение.
В конкурса могат да участват ученици от І до ІV клас и от  V до VІІ клас, включително.
Журито ще класира участниците с най-добрите рисунки, които ще бъдат наградени на  22 февруари 2015  с грамоти и предметни награди. И тази година организаторите ще присъдят за всяка възрастова група Специална награда, награди за първо, второ и трето място, както и поощрителни награди, а най-добре представилите се институции и ръководители ще получат грамота.
На 22 февруари 2015 г. ще бъдат отбелязани 116 години от рождението на именития наш съгражданин и български художник, един от най-големите майстори на съвременната българска живопис – Дечко Узунов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram