Старозагорци се оплакаха от мним пожарникар, който се опитва да ги измами

Старозагорци се оплакаха в социалните мрежи от мним пожарникар, който се опитва да ги измами, предаде репортер на „Фокус“. Сигналът е публикуван в групата за Стара Загора във Фейсбук от анонимен член, поради съображения за сигурност, но неговата история бе подкрепена и от други хора, които са се опарили.

„Този ,човек работи в частна фирма. Посетил е нашия търговски обект и се е представил за пожарникар. След като е огледал обекта е констатирал, че пожарогасителят, който имаме, не отговаря на изискванията по закон. Казал е, че подлежим на акт ,но няма да го напише. Предложи да ни вземе данните, защото работи с дадена коректна фирма и те да ни предоставят нужните пожарогасители за 227 лв. Свърза се с мен по телефона от телефона на момичето, което е било на смяна. Попитах го не трябва ли ние да си изберем фирма, от която да си снабдим нужните пожарогасители и отговора беше, че другите били некоректни затова имаме такъв, който не отговаря на изискванията по закон. Разбира се, аз се свързах с компетентните органи, които много любезно ми обясниха какви са изискванията. Проверки от тяхна страна се правят само от униформени служители и не са обвързани с никоя фирма, може да си набавим нужните средства от където си изберем! Има фактура, протокол и клип със самото посещение на дадения човек , но не мисля, че дадената фирма е виновна , а служителят, който се опитва да си продаде стоката и да постигне таргет. Нашата небрежност и не знание е отстранена стуваше ни 54лв.“, каза потребителят.

Друга старозагорци описаха идентична ситуация, в която са попаднали. „И при мен мина ако не се лъжа същият мъж, но не се представи за пожарникар, нито че е за проверка. Нямам пожарогасител и ми предложи да си купя, за да не подлежа на глоба при евентуална проверка“, „И ние бяхме посетени от въпросния господин, който дори не се представи кой е когато влезе в магазина. Обясних му, че е некоректно по този начин да влиза и да ни задължава да си закупуваме каквото и да е било от фирмата им. Три пъти съм го отпращала. Минаваше няколко дни по ред и най-накрая ни остави като видя, че сме се обурудвали от друга фирма“, „Много нагли. Минаха и през нашия магазин. Когато отказах да го пусна да влезе да ми покаже,че пожарогасителите са с изтекъл срок каза,че съм много нагла и следващия път ще има глоби“, „И при мен вчера бяха. Предложиха ми да презаредят пожарогасителя. Имам протокол“, „И нашата фирма дойде този този човек по същия начин. Явно обикаля целия град и заплашва хората“, Масова практика,правят се на началници в пожарната ,този човек не съм го виждал но преди години минаваше една жена с подобно нагло поведение“, пишат гражданите.

Стана ясно, че срещу мъжа е подаван сигнал, а от пожарната са заявили, че се нуждаят от официална жалба, за да могат да приложат действия спрямо нарушителите.

Източник: Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram