Стара Загора тържествено отбеляза 167 години от рождението на Христо Ботев

Община Стара Загора и старозагорският военен гарнизон организираха тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя по повод 167-та годишнина от рождението на Христо Ботев, която се навършва на 6 януари 2015 г.

В словото си пред паметника на поета-революционер в парк “Митрополит Методий Кусев” зам.-кметът Иванка Сотирова го нарече „истински родолюбец, последовател на Левски и Раковски, милеещ за Родината, истински интернационалист, но борещ се за българско самосъзнание“. Тя призова „да следваме заветите на Ботев със завещаната любов към Родината“. „Защото всички сме длъжни да се борим за общата кауза и просперитета на нашия град – като днешни родолюбци, трябва да обичаме града си“, подчерта зам.-кметът.

В присъствието на председателя на Общинския съвет Емил Христов, бригаден генерал Димитър Илиев, областния управител Георги Ранов и заместника му Мариана Кръстева, народни представители, общински съветници, културни и обществени дейци и много граждани, рецитал със стихове, посветени на Ботев, изпълниха ученици от гимназия „Хр.Ботев“.

В ритуала участваха военният духов оркестър, знаменна група и почетен караул на Втора Тунджанска бригада. Поетична импресия, посветена на Ботев, изпълни актьорът Христофор Недков.

Венци и цветя на признателност пред паметта на героите бяха поднесени пред бюстовете на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“ от името на Община Стара Загора и Старозагорския военен гарнизон, областния управител, Общинския съвет, представители на обществени организациии, политически партии и граждани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram