Крънчанка се опъна на телефонни измамници

Малко след 13:00 часа днес звъннал домашният телефон на Кина Пиргова от Крън. Женски глас се представил за дъщеря й и съобщил,че е паднала и си е счупила крака. По стечение на обстоятелствата дъщерята на възрастната жена й се обадила преди около час и казала, че трябва да бърза, за да отиде на погребение, а улиците са хлъзгави.

68 годишната крънчанка в първия миг се стъписала, защото гласът в телефонната слушалка звучал досущ като на дъщеря й. Измамницата, обаче, направила лека пауза преди да попита „Ами сега какво ще правим?“ и преди да продължи с искането на сумата, Кина се усетила и съобразила, че е жертва на мошеничество. Тя реагирала незабавно, а отсреща в слушалката рязко прекъснал сигналът. Номерът бил неизвестен, не били изписани цифри.
Според Кина измамниците са големи психолози.

По ирония на съдбата съпругът на Кина-Господин Пиргов е бивш полицай и преди 8 години участвал в хайка по залавянето на телефонни измамници. Операцията била успешна, заловените били от Горна Оряховица, но впоследствие прокуратурата ги освободила. Последвали няколкоседмични заплахи по телефона срещу семейството.

Днес семейство Пиргови отново станало обект на атака. Такава имало и преди години и пак спекулацията засягала дъщеря им, но момичето спяло на горния етаж и майката не се „вързала“ и тогава.
От Полицията предупреждават,че въпреки вестта, потърпевшите е добре първо да потърсят връзка с близките си преди да броят пари на непознати.

Кметът на Крън, Теменужка Люцканова, е предприела мерки като е разлепила навсякъде из града предупреждения за възможни телефонни измами. Тя потвърди, че не са редки случаите, но съгражданите й все по-малко се поддават на атаките.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram