Стара Загора се представи успешно на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“

Община Стара Загора се представи на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която се проведе в София. Уникалният щанд, изграден по специален дизайнерски проект в стила на античната архитектура, привлече интереса, както на професионалистите, участващи в борсата, така и на всички останали посетители.

Община Стара Загора беше оценена от професионалистите в бранша  като дестинация с отлични възможности за развитие на културен, балнео, СПА и конферентен  туризъм.

В дните на изложението общинският Туристически информационен център, съвместно с Регионален исторически музей Стара Загора и хотелите „Форум“, „Уникато“ и Парк-хотел „Стара Загора“, представи възможностите за туризъм, свързани с културно-историческото наследство на града. Акцент в предлаганите туристически маршрути бяха археологическият резерват „Августа Траяна-Верея“ и уникалните за района на Балканите антични мозайки. Атрактивна анимация пресъздаде живота на античния град Августа Траяна. Интерес предизвика и представянето на най-добре запазените жилища в Европа от епохата на ранния неолит, съхранени в музей „Неолитни жилища“ и единственият в страната Музей на религиите.

В 32-то издание на изложението „Ваканция и СПА Експо“ участваха общо 330 изложители от България  и чужбина – национални туристически организации, посолства, общини, туроператори и туристически агенции, транспортни организации, хотели, комплекси и курорти.

Наред с възможностите за избор на далечни дестинации бяха представени и десетки предложения от страна на туроператори и общини за пътуване в България. Именно насърчаването  на вътрешния туризъм и привличане на по-голям брой потребители на българския туристически продукт бяха основните послания на туристическата борса тази година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram