Стара Загора остава сред областите с най-висока заболеваемост от COVID-19, мерки няма

За последното денонощие у нас са регистрирани 9874 новозаразени с COVID-19. 22,5 на сто са положителните проби от направените 43 879 теста, показват данните на Единния информационен портал. Починалите през последното денонощие са 86.

Най-много положителни проби отчитат в София – 2873, следват Пловдив – 1084, Варна – 636, Бургас – 635, Благоевград – 593, Стара Загора – 484 и София-област – 396.

Независимо от високите нива на заболеваемост за област Стара Загора, няма решение за преминаване на училищата в областта към онлайн обучение, както и за други ограничителни мерки. Засега, училищата в казанлъшко, които взеха решение да оставят учениците си у дома, са две – ПГ „Иван Хаджиенов“ и ППМГ „Никола Обрешков“.

Вчера в МОН са постъпили заповеди от РЗИ-та в София град, Бургас и Благоевград за затваряне на училища. Ако пристигнат заповеди и от инспекции в други области, министърът на образованието и науката ще разпореди онлайн обучение и там, поясняват от пресцентъра на ведомството.

Всички ученици от 1 до 12 клас в градовете Сливен и Нова Загора ще се обучават в електронна среда, считано от 24 януари, понеделник. Това е решил Областният кризисен щаб.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram