И Стара Загора на протест срещу високите цени на горивата

Старозагорци излизат на протести срещу поскъпването на горивата. Сборният пункт е в Новия парк „Артилерийски“ от 14.00 часа, утре. Протестът в съботния ден е разрешен от Общината, беше разгласено от организаторите му в социалната мрежа.  Участниците и поддръжниците на протеста бяха поканени да поставят специални символи на стъклото на колите си, в знак на подкрепа.
Масово на бензиностанциите в Стара Загора продават А 95 на цена от 2.45 лв., а дизелът върви по 2.47 лева. Само за месец най-масовият бензин е поскъпнал средно с 11 стотинки, а дизелът – с 13 стотинки. През последните три месеца с най-малко е скочил пропан-бутанът, който е поскъпнал с 6 стотинки.
Протести заради драстичния скок в цените на горивата през последните седмици имаше в редица българки градове, като първи излязоха недоволни шофьори от Велико Търново. Цените на дизела и бензина в старата столица са едни от най-високите в страната. Протестиращите започнаха и събирането на подписка, за да сезират Комисията за защита на конкуренцията.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram