Становище община Казанлък по повод излъчен материал по „Пресс ТВ“

По повод излъчен материал по „Пресс ТВ“ за състоянието на две шахти в парк „Тюлбето“ Община Казанлък е длъжна да заяви още веднъж, че първостепенна задача на целия общински екип е да работи в интерес на гражданите, за подобряване на средата, в която живеем, за повишаване социалния статус на хората и просперитета на общината като цяло. От общината настояват да се търси и мнението на експертите от администрацията, за да могат гражданите да добиват ясна представа кой какви отговорности има и самото решаване на проблемите става много по-лесно и адекватно.
Посочените в излъчения репортаж шахти са собственост на „ВиК“ ЕООД и дружеството носи отговорност за тяхното състояние и поддръжка. На територията на парк „Тюлбето“ нито една шахта не е собственост на Община Казанлък. Въпреки това, ресорните общински служители винаги при направени от тях проверки или при подадени от гражданите сигнали реагират незабавно, обезопасяват рисковите места и веднага уведомяват отговорните дружества. Такива са както „ВиК“, така и EVN, БТК и други, които имат преносни мрежи и пряко отговарят за тяхното състояние. В случая „ВиК“ -Казанлък веднага реагира и обезопаси шахтата с капак. Работата по втората шахта, която не създава риск за деца и възрастни, но не е в добро състояние, подлежи на основен ремонт от дружество.
Взаимодействието между Община Казанлък и останалите институции на територията на общината са партньорски. Винаги се търси и намира добро взаимодействие за решаване на различни проблеми. Именно тук медиите могат да помагат, показвайки всички страни в даден казус. Така не само ще се получи желаният положителен ефект, но и гражданите ще са наясно с правомощията и задълженията на отделните институции на територията на общината. Без да се търси единствено и само отговорност от Община Казанлък, пише още в становището на администрацията

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram