Станаха ясни датите за турнирите при атлетите

Българска федерация лека атлетика обяви датите на състезанията от календара за 2016 г. И тази година част от календара е 7-мият мемориал за юноши и девойки ”Цветанка Христова”, който ще се състои на 26 април. Турнирът по хвърляния „Севтополис“обаче не е част от събитията, включени в календара, а съпътстваща проява. Не е и уточнена датата за провеждането му.
Пет дни през февруари ще са отново само лека атлетика. Зала „Добротица” в Добрич ще бъде домакин на всички национални шампионати в зала през 2016 г. в периода между 16 и 20 февруари.
В първия ден от атлетическата петдневка ще бъде трибоят при момичетата и момчетата под 14 г. На 17-и и 18-и ще бъдат решени шампионите във всички дисциплини при момчетата и момичетата под 16 г., както и при девойките и юношите младша възраст. Първенства за старша възраст, мъже и жени ще бъдат концентрирани на 19 и 20 февруари.
Националният шампионат по зимни хвърляния, в който традиционно казанлъчани участват, тази година  е в Балчик на 27 и 28 февруари.
Международният турнир в Стара Загора „Самарско знаме“ ще се проведе на 9-ти юни. Лекоатлетическото състезание „Самарско знаме“ бе възстановено през 2014 г. и ръководството на СКЛА „Берое“ обещаха емблематичният турнир за Стара Загора да е всяка година. През 2016 -та състезанието е седмица преди държавното първенство на открито за мъже и жени. Летните шампионати през юни ще се състоят в София.
Част от календара на БФЛА е и Планинско бягане ”Шипченска епопея“ в Гр.Шипка, организирано то КЛА“Шампион“. Датата е 20 август и съвпада с отбелязването на честванията на вр. Шипка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram