Среща на Областния управител с ветерани и членове на СВВБ

Областният управител Живка Аладжова се срещна с членове на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България в Стара Загора (ОС на СВВБ). Аладжова покани родолюбивите българи днес на чаша чай по повод Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври. Областният управител връчи Грамота на Елена Ангелова, председател на ОС на СВВБ, за приноса на Областната организация във военно-патриотичното и родолюбиво възпитание на съвременното общество, за инициативността и активната гражданска позиция в съхраняването на българската история и българския дух. В срещата участваха ветераните Димитър Златаров, Райко Алтабанов, Господин Господинов и членовете на Съюза Мария Стоянова, Тони Манчева, Ирина Минева и Ваня Янкова.
Днес изразяваме почит към Вашия труд и създаденото от Вас през годините, но същевременно сме в дълг към всички Ви, понеже заслужавате грижата и спокойствието, които ние като отговорно общество, едновременно с това и държавата, трябва да осигурим за Вашия живот, подчерта Аладжова. Ветераните подариха на Аладжова свитък с документи от последния конгрес на Съюза, с който я поканиха да стане партньор на инициативите им.
Възхищавам се на стремежите, с които продължавате да работите и да развивате обществена дейност, от желанието да създавате връзки между поколенията и да прилагате мъдростта от годините, каза с вълнение Живка Аладжова. За въжделенията вчера и днес, за примерите на геройство, за свидното минало, за паметта на младите, за смисъла на родословието, за дълголетието и опита, разговаряха приятелски ветерани, почетни членове на СВВБ и Областен управител. Поздравиха се взаимно с поезия и си обещаха нова среща, в която да поработят като съмишленици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram