Според Общината: Работата по снегопочистването на територията на община Казанлък продължава

След полунощ на 29 януари от 2.00 часа до 6.00 часа сутринта е извършено опесъчаване на улиците от пътната мрежа на Казанлък. Дейността на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ по опесъчаването започва от главните артерии по маршрутите на автобуси и основния автомобилен поток и продължава по останалите улици. От 5.00 часа сутринта започнаха работа машинните с гребла, които почистват улиците – отново първи са главните пътни артерии, след което през целия ден почистването продължава към по-малките улички в града.
И днес от сутринта работници в предприятието почистват ръчно тротоари, автобусни спирки и подходи към училища, детски, здравни и социални заведения и сгради за обществено ползване.
Общинското предприятие още вчера почисти пътни съоръжения и обществени сгради от ледени висулки, като отново призовава собствениците на частни сгради и живущите в жилищни блокове да организират почистването на ледените висулки от покривите, където има такива. Денонощно на разположение за сигнали е тел. 0431/63880.
По населените места отговорност за снегопочистването имат кметовете на кметства.
4-класната пътна мрежа се снегопочиства от „Пи Ес Ай“ АД, която опесъчава и почиства пътищата от общинската мрежа. Фирмата вече два пъти е опесъчила и почистила пътните отсечки: Енина – Долно Изворово- Горно Изворово; Розово-Кънчево-Ръжена и Шейново-Ясеново.
По данни на Синоптичната станция в Казанлък в 8.00 часа е измерена температура 0 градуса по Целзий и снежна покривка от 11 см. Измерванията в 11.00 часа показват същите данни, съобщи дежурният от станцията./Прессцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram