Спазено обещание: Отново Коледа в светлина и топлина в училището в Тъжа

57 хил. лева бяха извадени спешно от резерва за преодоляване на щетите от умишлен палеж в школото

Да посрещнат Коледа в ремонтирани стаи е вече сбъднато пожелание на  Общинската администрация в Павел баня, както и на децата и учителите от Основно училище „Просвета“ в павелбанското село Тъжа.  

Тежки последствия от огнен инцидент наложиха питомците на школото да останат извън класните си стаи за близо три месеца и половина, но с общите усилия, куража и всеотдайността на учители и служители, отново в училището е чисто, светло и топло. А децата се радват пак да учат сред коледна украса и празнично настроение.

Силно опушеният първи етаж, след огнения ад на 31 август, днес е обновен, а в двете стаи, където не беше възможно да се влиза заради изцяло изгорял под, днес са напълно реконструирани.

За преодоляването на пораженията от палежа бяха вложени 57 000 лева от бюджета на училището. Те са от перото за непредвидени ситуации.

Община Павел баня при определяне на формулата, по която се разпределят средствата от делегираните бюджети на училищата, винаги отделя резерв за неочаквани обстоятелства. Така в тъжанското школо от тези средства спешно и неотложно бяха насочени финанси за справяне с пораженията след огненото произшествие.

Днес представители на Община Павел баня споделиха тържеството на учениците и преподавателите от ОУ “Просвета“ в Тъжа и с доволство се поздравиха, че са спазили уговорката по Коледа да празнуват отново в светлина и топлина в класните стаи.

Отново Коледа в светлина и топлина в училището в Тъжа
Отново Коледа в светлина и топлина в училището в Тъжа







Тежки последствия от огнен инцидент наложи питомците на школото да останат извън класните си стаи за близо три месеца и половина
Тежки последствия от огнен инцидент наложи питомците на школото да останат извън класните си стаи за близо три месеца и половина

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram