„Предприемачи – ГЕРБ” с парично дарение за АГО към МБАЛ – Казанлък

Казанлъшката структура на „Предприемачи – ГЕРБ” се включи в дарителската кампания на Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и СНЦ „Бъдеще за децата“ в подкрепа на отделението по акушерство и гинекология. Със сумата от 2 000 лв. предприемачите подпомогнаха инициативата „Дай живот в Казанлък – да подкрепим родилно отделение“.

„Не можем да сме безучастни към случващото се в нашата община и преди всичко към нуждите на нашата болница. Неведнъж сме участвали в различни дарителски инициативи и сме помагали кой с каквото може, било то като физически лица, било то като предприемачи. Този път се включихме, защото кампанията е насочена към бъдещето, към новия живот и даващите нов живот – майките. Те заслужават най-доброто. Лекарите и медицинският персонал – също”, заяви Генчо Генчев – председател на „Предприемачи – ГЕРБ” – Казанлък.

Целта на кампанията е да бъдат закупени второ съвременно и модерно родилно легло и гинекологичен стол, които да предоставят комфорт на родилката, сигурност и адекватни условия в най-критичния и важен момент от появата на новия живот. Също така, необходими са постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и техните майки. Желанието на организаторите е чрез проявената съпричастност мястото, където се раждат децата на Казанлък и близките населени места, да стане осъзнат избор и предпочитано място от младите родители.

Към каузата вече са привлечени: училища, детски градини, младежки клубове, детски школи, неправителствени и бизнес организации.

В периода 2014 г. – 2015 г. Община Казанлък реализира два мащабни проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и реконструкция, обновяване и оборудване на част от отделенията в МБАЛ, включително на родилна зала в отделение по акушерство и гинекология (АГО). По-добрите условия за работа в него създават предпоставки за привличане на повече млади лекари, неонатолози и акушерки, които да работят. От страна на Общината ежегодна практика стана и финансирането на  лекари – специализанти, които са избрали да упражняват хуманната си професия в местната болница. Двама от тях вече работят в АГО.

20.12.2019 г.
ПРЕСЦЕНТЪР,
ПП ГЕРБ – Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram