След сигнал на Пресс тв: Цъфна съобщението за ПУП-а на „зам.кметицата“ Косева за купеното училище

На общинския официален сайт цъфна съобщението за изработването на ПУП за терена, който си купи от Общината жената на зам. кмета Косев. Обявлението се появи със закъснение, чак след като заинтересовани граждани сигнализираха редакцията на Пресс тв, че  тайно и светкавично бързо е бил изработен въпросният ПУП за бъдещето строителство на мястото на бившето училище „Димитър Андреев“, строителство, с което ще се заеме Галина Косева-съпруга на заместника Косев. Обявата, въпреки че има специална рубрика за ПУП-ове, е вмъкната в друга-тази за съобщения.

На 26 март е започнал да тече двуседмичния срок за одобрение или обжалване от съседи и заинтересовани лица на косевия ПУП. От общината, вероятно, са си направили оглушка, че е редно обявлението да е видно на страницата на администрацията.  Както се жалваха съседи по терен, съобщението е било разнасяно по домовете им, за да бъдат убеждавани да се подпишат. Но то липсвало в официалната интернет-страница на Общината. Според запознати с прословутия ПУП само в една пета от имота се предвиждало изграждането на някакъв социален център, другите четири пети били предвидени за жилищни коопрации. Под сурдинка се говори в квартала, че Косева щяла да си върне неколкократно парите за закупуването на училището след като продаде на друг предприемач четрите пети от терена. Тя брои 410 000 лева за над деветте декара площ.

В неофициален разговор, преди интервюто с купувача на имота Галина Косева, което излъчихме преди време, самата тя сподели пред екипа ни, че възнамерява да строи там луксозен старчески дом в едната половина, а  другата е възможно да продаде на предприемач за строителството на жилищни кооперации. Госпожа Косева не скри тогава, че от продажбата на половината терен,вероятно, ще финансира построяването на петзвезден старчески дом.

b n3t

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram