Следобед, краткотрайни валежи

Максималните температури за Казанлък, ще достигнат до 20°. Днес от запад облачността ще се увеличава. След обяд и до полунощ, главно над Западна и Централна България, ще бъде купеста и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици; в Северозападна България и в отделни планински райони са възможни локални интензивни явления. Ще духа слаб до умерен южен вятър, с който ще се затопли още малко и максималните температури ще са между 19° и 24°, в София – около 19°.

ННад масивите в Западна и Централна България облачността ще е предимно значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област, валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще бъде в планините в Източна България. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram