Славов: Целта на коалицията е да изкара пълен мандат

„Искането на главния прокурор да бъде разпитан премиерът Кирил Петков е форма на институционален натиск“.

Това заяви в студиото на предаването „Сутрин с нас“ на Телевизия Загора депутатът от ДБ от област Стара Загора Атанас Славов. Причината според него: тези имена са публични от години и ако прокуратурата не ги знае и чака премиерът да им ги даде, означава само едно-Прокуратурата не си върши работата и този акт беше саморазобличаващ, каза Славов.

Нашето коалиционно споразумение е за 4 годишен мандат. Това е и целта на коалицията да изкара пълен мандат. Надяваме се на подкрепа и доверие. Това заяви славов на въпрос има ли основание опозицията да се готви за предсрочни избори“.

Днес се проведе среща на депутата от Демократична България с юридическата общност на област Стара Загора и с участието на заместник министъра на правосъдиено Борислав Ганчев. Акценти на срещата: Плнирана съдебна реформа, предприети действия от страна на работната група на коалицията за промени в съдебната система=

„Преди две седмици парламентът прие да има временна комисия за конституцонни промени. Не очаквах този отпор от всякъде“, каза Атана Славов който е и зам.-председател на постоянната комиския по конституцинни и правни въпроси.
„Ние имаме готовност да приемем, да да изслушаме позиции, да обсадим предложения на всяка една парламентарна група. Предстоят и по широк формат обществени обсъждания с представители на академични среди и магистратски организации“, каза Славов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram