Скандали и унижения в казанлъшкия театър

Новината за скандали в казанлъшкия общински театър „Любомир Кабакчиев“, ръководен от директора Диана Рамналиева, обходи Казанлък в 10-ти юни.
Причината е „уволнението“ или „подадената оставка“ на художествения директор на театъра Теменужка Коларова.

На събрание на театъра Теменужка, заявява, че не може да търпи повече униженията от страна на директора на театъра Рамналиева и напуска културния институт, който продължава да се тресе от скандали.

Художественият директор, заяви, че Рамналиева е отнела функциите и я е подложила буквално на унижение при реализирането на спектакъла „Дихание от долината“, който бе платен основно със средства на общината и чрез който бяха открити тазгодишните празници на розата.

Според Теменужка Коларова, Рамналиева е забранила, да участва в репетиците на спектакъла, след като тя е изразила възмущението си от качеството на спектакъла.

Въпрос на достойнство е подаването на оставката ми, коментира Иванова, тъй като, съм назначена да отговарям за художественото ниво на постановките.

Според директора Рамналиева, тя е подготвила документите за дисциплинарно уволнение на Теменужка. Причината е системно неявяване на работа. Отделно точно при реализацията на проекта „Дихание от долината“ се е получило напрежение сред колектива в театъра, тъй като Коларова е излязла в болнични и функциите са били поети от много други хора.

Коларова, коментира, че доводът за неявяване на работа е несъстоятелен, тъй като тя нямала дори и стол, на който да седне в Театъра, камо ли работно място. Основната й работа била да контактува с режисьори и да лобира за развитието на Театъра, нещо което може да се случи основно в Столицата.

Така или иначе конфликтът в казанлъшкия театър е повече от сериозен и колектива на културният институт е станал свидетел на нападки, относно професионалната дейност между Рамналиева и Коларова.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram