Синята зона засега – гратис

Една от най-горещите теми промените в Наредба 30 за организация на движението коментира на специална пресконференция кметът Галина Стоянова. В Казанлък вече има обособени 22 зони за кратковременно паркиране за леки коли и една зона за товарни автомобили. 4 зони в централната част отпадат от схемата за кратковременно паркиране – след Лъвовата чешма, до ул. Петко Стайнов, бул. Розова долина, срещу Общината. 23-ти ПШП пред данъчното, зад библиотека Искра и на бул. Александър Батенберг до касите на енергото. Няма промяна в таксите за престой. Те са от 40 стотинки за половин час до 2 лева за 2-3 часа. Ще бъдат поставени и 4-ри нови паркомати, с които общият им брой в Казанлък става 12-сет. Общо 700 са паркоместата в Казанлък, като общината е успяла с организацията и маркирането на всички зони.

В зависимост от местата за паркиране навсякъде са обособени зони за паркиране на хора със специфични потребности. Вече са подготвени талоните за служебен пропуск, за хора с увреждания и за живеещи в районите за кратковременно паркиране. За тях обаче, талони ще се издават, ако нямат гараж и ако нямат задължения към местния бюджет. Цената на пропуските за всички хора ползващи преференциално паркиране е 2 лева. Служебният абонамент е 360 лева годишно. Няма промяна в цената на скобите за нарушители, тя остава 10 лева. До следващия месец е в сила и гратисният период за въвеждане на наредбата.

Заявленията, както и декларациите за това вече са готови и качени на сайта на община Казанлък, както и самата Наредба № 30.

Г.Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram