Силен снеговалеж и намалена видимост на Шипка

Обилен е снеговалежът на прохода „Шипка“, пътните настилки са заснежени, но обработени. Това съобщи дежурният в Областното пътно управление-Стара Загора Денчо Денев. Видимостта е намалена до 50 метра поради силния снеговалеж, температурата е -5 градуса. 

На Прохода на републиката температурата е -3 градуса, има обилен и силен снеговалеж. Пътните настилки са заснежени и обработени. Видимостта е намалена до 50 метра заради снега. На автомагистрала „Тракия“ и на автомагистрала „Марица“ времето е облачно, пътните настилки са мокри. Видимостта е добра, движението е без ограничения. 

По високите места на територията на област Стара Загора като град Шипка, Павел Баня, Гурково, Мъглиж и Ягода е облачно и вали сняг. Пътните настилки са заснежени и обработени. Слаб сняг вали и в Чирпан, пътната настилка е мокра. В Раднево, Средец, Гълъбово и Мъдрец пътищата са частично заледени. 

Синоптиците напомнят, че за днес на територията на областите Стара Загора и Сливен е обявен жълт код за валежи. 

В тези области количествата валеж за денонощието в южните райони на областите ще достигат до 20-25 mm, а снежната покривка до 10-15 cm.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram