Сезонът на едрия дивеч стартира с ловна слука

Ловният сезон бе открит и в казанлъшко, като стотици дружинки се включиха в него. Ловът е спорт, приятелство, но най-вече грижа за животните, споделят представителите на ловните дружинки от Голямо Дряново и Сахране.

 

След дълго очакване и месеци, в които ловците от дружинката в Голямо Дряново полагат неимоверни усилия за увеличаване популацията на животните в Бълкана, бе открит и самия ловен сезон. Наш репортер присъства на ритуала.

Голямодряновската и дружинката от Сахране дори в ловния ден  разпръснаха няколкостотин килограма захранка за животните, също и сол, те постоянно се грижат за опазването и умножаването на дивеча в Балкана. За тях ловът е приятелство и грижа  за Природата.

Разбира се,  няколкомесечната работа е наградена с ловна слука, която споходи дружинкти от Голямо Дряново и Сахране.

Ловците имат собствени закони за братство, честност и вярност, която е част не само от съвместните им събирания, но и от начина им на живот. Членовете на дружинката от Голямо Дряново заедно изграждат високо в Балкана хижа, от която има уникална гледка към Розовата долина. В ловните излети всичко делят поравно, едни от най-очакваните моменти са, когато се съберат заедно на маса. Е, тогава има много вицове и интересни истории за ловна слука, някои от тях силно преувеличени, но винаги се изслушват, като всеки път историите макар и познати звучат все по-убедително.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram