Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата ще се проведе в Стара Загора

В Стара Загора  на 19 юни до 23 юни за пореден път ще се проведе кампанията Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата в изпълнение на „Национална програма за превенция и контрол на туберкулозата в България 2021-2025г.“ , информират от РЗИ – Стара Загора. 

Всеки желаещ ще има възможност в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания  гр. Стара Загора (СБАЛПФЗ)  от 07.30 до 13.30 часа, да си направи проверка с проба Манту- основният скринингов тест за откриване на туберкулоза

РЗИ – Стара Загора, съвместно със сдружение „Свят без граници“ ще организира извършване на  проверка за туберкулиновата чувствителност на желаещи сред ромското население.

В кабинет  КАБКИС 10 към РЗИ – Стара Загора за периода 19.06.2023 г. – 23.06.2023г. ще се извършва  скрининг за риска от туберкулоза  на всички клиенти на кабинета, чрез попълване на анкети. При съмнение за наличие на заболяването,те ще се насочват за консултация към лекар – специалист за извършване на допълнителни изследвания.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram