Казанлъшките гимнастички са златни медалистки от международен турнир в Пловдив

На 2-ри юни в Пловдив се проведе Девети международен турнир „Тракия Къп“ и приз „Мария Петрова“ , организиран от клуб “Тракия”. Грациите от СК“ Розова долина “ взеха участие в дисциплина ансамбли.

Най-малките гимнастички – Александра Юрукова, Николета Колева, Деа Стоянова, Дара Драганова и Василена Ангелова станаха 4-и на съчетание БУ.

Шампионки и златни медалистки са момичета от ансамбли ДМВ – Валентина Карацанова и Божидара Деребеева за съчетание с обръчи, а при двойките жени – Виктория Паскова и Магдалена Петкова спечелиха при съчетанията с топка и лента.

С трето място при тройка ДСВ са Никол Братованова, Елеонора Буковска и Стефани Маринова, за съчетание с бухалки.

По регламент на състезанието се класира само един ансамбъл в дадена категория от клуб. По тази причина двойката ДМВ – Селин Каларева и Симона Далиева, както и тройка ДСВ – Николета Иванова, Катерина Христова и Александра Арсова, останаха извън класирането.

За момичетата на треньорите Мариана Ламбова и Милена Калайджиева предстоят още състезания това лято – МТ по художествена гимнастика“ Спартак”, ДП по масов спорт в град Пловдив и ДП за ансамбли, Б кат., във Велико Търново.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram