Седмица на добротата и толерантността в Основно училище „Кулата“

С беседи и презентации на тема „Какво е толерантност“ започна новата учебна седмица за възпитаниците на ОУ „Кулата“. Идеята на учителите е до децата да стигне посланието, че благодарение на нашите Доброта и Толерантност можем да живеем в един по-добре устроен и хармоничен свят, без насилие и тормоз. Затова и през останалите дни от седмицата, във всеки ден и по време на учебния процес, децата ще бъдат ангажирани с позитивни послания, които ще им помогнат да се заредят с по-добра енергия.

Днес при „куленските“ първокласници гостуваха ученици от 4 клас, които ги поздравиха с избрани литературни произведения и донесоха пожеланията за доброта, съпричастност, уважение, човечност. В края на часа малчуганите бяха изненадани с илюстрации от прочетените произведения.

На специално изработени четирилистни детелини – шаблони, всички класове на ОУ „Кулата“ написаха специално подбрани думи и изрази, повлияни от основния замисъл на инициативата „Искра на добротата и толерантността“. Те ще украсят коридорите на учебното заведение, за да стигне посланието до всички. В навечерието на Международния ден на толерантността 16 ноември, ученици на „Кулата“ ще гостуват и поздравят децата от ДГ „Здравец“, а на самия празничен ден ще посетят Клуба на пенсионера в с. Енина, за да изнесат рецитал и музикална програма.

В петъчния ден, когато ще е кулминацията на проявите в учебното заведение, точно по обяд в двора на „Кулата“ ще се извие „Хорото на доброто“. На него ще се хванат всички ученици и техните учители, за да покажат, че ценните уроци за уважение и признателност са за всички и те ни помагат да сме в разбирателство един с друг, с приемане на нашите различия, за да живеем с чест и достойнство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram