Сдружение кани общини и младежки организации за партньори в мащабен проект

Подобряване на изоставени градски пространства, като паркове, междублокови пространства, глухи улици, които не се ползват достатъчно от местните общности с акцент върху участието на младите хора, предлага чрез участие в проект неправителствена организация -Сдружение BG Бъди активен, което има своите контакти и съвместни инициативи и с казанлъшки организации.

Отворената покана за промяна, която важи до 23 февруари, крайният срок за заявяване на готовност за участие, е за 10 места в 10 български града. От Сдружението приветстват заявления от всички организации, които са активни в сферите на младежката работа, спорта, екологията, гражданско включване, както и участието на общини.

Нека помислим как да помогнем на младите хора в града ни да заобичат спорта още повече! Възможни места за благоустрояване са паркът до Колодрума, самият Колодрум, нуждаещ се от спешен ремонт, спортните бази в бившето СПТУ по Хидравлика, паркът до ПГ по строителство и още много други обекти, които могат да бъдат обновени, ако необходимите процедури по кандидастване бъдат задействани от местни организации навреме.

Искаме да започнем едно ново движение и да дадем поле за изява на младите хора от 10 български града – да проявят своята креативност, мотивация и добра воля в изграждането на място, което те да припознават като свое, заявават от Сдружението. Вдъхновението за този проект е пост на майка от Сливен, която споделя за всички изоставени „спортни“ места в града си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram