Световно известни пианисти с концерт в Казанлък

Любителите на класическата музика, ще имат възможност да се докоснат до изпълнията на световните звезди Tод Яниу и Петя Ставрева.
Концертът, ще се състои на 17-ти юни от 18-сет часа в салона на казанлъшкото читалище „Искра“.
Тод Яниу е носител на едни от най престижните музикални награди от музикални конкурси в Канада. Прави своя дебют с оркестър Edmonton Symphony Orchestra на 13 години. Изнасял е свои концерти в Монако, Ямайка, Китай, Италия, Великобритания и Ню Йорк.
Петя Ставрева е победител в много национални конкурси в Европа и Северна Америка. Изнасяла е концерти в много градове на Канада, България, Франция и Италия, както и в Лос Анджелис, САЩ. В момента Петя прдължава музикалното си образование под ръководството на прочутия канадски музикален педагог James Anagnoson в Glenn Gould School към Кралската музикална консерватория, Торонто, на пълна стипендия, за да завърши обучението си и вземе своята диплома за пианист. Предишни нейни учители са Maриетa Орлов и Джеймс Паркър от университета в Торонто, където тя получи бакалавърската си степен по музика и изпълнение на пиано. Преди пристигането си в Канада Петя учи в Казанлък с Елена Юлиянова.

Концертът се организира от „Клуб на дейците на културата – Казанлък“ и е част от мащабна програма за представяне на висококачествени културни продукти в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram