Само един бе дебютант сред ветерани в борбата за богоявленския кръст в Казанлък

Само един от 16 неустрашими казанлъчани, скочили в ледените води на Старата река вчера за спасяването на богоявленския кръст, се пуснал в надпреварата за първи път, съобщи общинският пресцентър. За Кристиан Атанасов, на 20 години, участието в ритуала е било дебют.

Всички останали са своего рода ветерани по включване в кръстовото спасяване. А най-личният и многолетен участник е авиаторът Йордан Йорданов, който се завръща винаги и специално за имения си ден у дома, в Казанлък, за да се хвърли в пречистващите богоявленски води на реката. Вчера Данчо скочи за 16 път. По броя участия го следва Христо Тенев на 34 години-цели 11. Костадин Димитров  – 28 години, за 10-и път се бори за кръста, Божидар Димитров  – 36 години за 8 път, Христо Христов – на 44 години – за 6 път. Христо Христов бе и най-възрастният участник в надпреварата, който през 2014 година  извади кръста от водите на Стара река.

За пети път скача и вчерашният герой, спасил кръста, ученикът Стефна Ноев.

Другите смелчаци, участващи за 4-път, са трима 21-годишни младежи: Тодор Тенев, Станимир Георгиев, Милен Радко и по-възрастният Николай Паунов на 30 години.

Димитър Тояганов – 26 г. за 3 път участва, както и Евгени Чакъров – 24 години. За Павлин Карагитлиев – 27 години и Благовест Ракитов на 16 години досегът с ледената вода бе за втори път. Благовест бе и на-младият смелчага. Той е ученик в НГПИД „Акад. Дечко Узунов“. В мъжката надпревара взеха участие още един именник – Йордан Тончев на 28 години , който за трети път се хвърля за кръста.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram