Самобръсначка „закопча“ рецидивист

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем К.П., на 37 г., за това, че в периода от 14.07.2022г. до 19.07.2022 г. в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление /на два пъти/, и в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи от владението на управителите на търговски обекти, всичко на обща стойност 135 лв., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл.29 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14.07.2022 г. К.П. влязъл в оптика в гр. Казанлък. Видял, че друг клиент разговаря с продавача и от един от рафтовете отнел слънчеви очила на стойност 115 лева. Скрил ги под тениската и напуснал оптиката.  Няколко дне по-късно, на  19.07.2022 г. К.П. влязъл в друг магазин, взел  мъжка самобръсначка, скрил я под тениската си, минал през касовата зона, без да я плати и напуснал обекта.

Същия ден той е бил задържан от полицията.

К.П. е осъждан за престъпления против собствеността, последните от които извършени в условията на опасен рецидив. Изтърпявал е ефективно наказания лишаване от свобода, като за последно е излязъл от затвора през май 2022 г. Поради тази причина наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа и е било внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му. Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram