Румен Петков показа изложба в Сливен за рождения си ден

В галерия ,,Йордан Кювлиев“ в Сливен е подредена изложба на известния казанлъшки художник Румен Петков. Уреждането й съвпадна с 59-тия рожден ден на художника-3 октомври. Той е роден в Попово, но живее и твори от дълги години в Казанлък

Показани са платна, в които преливат нежност, цветове, теми и изрази. Композициите впечатляват със строго личните изразни средства, обогатени с някои детайли, които предават на картините му приказно-символичен оттенък. Ярките контрасти или разните тонални степенувания на един основен цвят гарантират хармоничното съжителство на посочените елементи. Румен Петков смесва сложни структури от фолклорни мотиви, декоративни орнаменти, архитектура, с абстрактно движение на линиите в необикновени композиции и специфични, понякога силно дистанцирани точки на зрение.

Изключително благоприятно въздействие върху творчеството на автора изиграва няколкомесечното му пребиваване в Сингапур. Впечатленията си от тази екзотична страна и срещата с нейната древна и непозната култура, той преосмисля и пресъздаде във впечатляваща изложба в Казанлък преди време.

Вернисажът ще  бъде на разположение на сливенската публика и ценители до края на месеца.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram