Розова вода за пиене от Казанлък високо оценена от дипломатите на Европейския съюз

За оказаното съдействие, подкрепа и ангажираност в подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018г. министър Лиляна Павлова връчи на президента на казанлъшката фирма, производител на розова вода за пиене Веселин Колев благодарствено писмо и грамота.

От 1 януари до 30 юни 2018г. България бе Председател на Съвета на Европа. Приоритетите на българското председателство бяха ясно декларирани и дадоха възможност на България да запознае останалите европейски страни с някои основни аспекти от своята история, култура, традиции, икономика, основни туристически дестинации и национална кухня. Фирма „Веселино ЕООД“  успешно се включи в реализирането на тази програма, партнирайки на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Гостите на събитието оцениха иновативността, здравословните свойства и бяха очаровани от вкуса и аромата на натурална розова вода за пиене, произведена в казанлъшкия край. Високата оценка за розова вода за пиене „ ReaSevt “ на дипломати,  посланици, магистри, политици  и публични личности, взели участие в първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, ни дава самочувствие и увереност, че сме дали живот на един наистина уникален продукт, заяви компанията производител.

Розова вода за пиене „ReaSevt“ е призната за иновативен продукт и носител на няколко награди от престижни държавни институции. През 2015г. Съюзът по хранително-вкусова промишленост връчи на производителя отличие в категория „Нови продукти и технологии“ като краен продукт с грамота и плакет.

През 2016г. Съветът по иновации и развитие на технологиите към БТПП и БАН, награди фирма “Веселино” ЕООД  за продукта с диплом и награда в категория „Най-успешна иновативна фирма“. 

Създадена през 1994г. в Казанлък, сърцето на Розовата долина, компанията е един от водещите износители на българско розово масло и натурална розова вода и с утвърдено име в търговията с билки, етерични масла, ароматни води, билкови екстракти, хранителни добавки и козметика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram