„Розите” с второ равенство за пролетта

„Розите” стартираха с равенство първия си мач за пролетта пред родна публика. През целия двубой от над 90 минути, играчите на треньора Александър Георгиев имаха териториално предимство и владееха много повече топката от своя противник от Поморие. Въпреки това, завършиха миролюбиво 0:0. В края на първата част футболистите на „Розова долина“ и малкото публика на стадион, подкрепяща отбора ни, протестираха за дузпа, след като играч на ОФК „Поморие“ игра с ръка в наказателното поле. Съдията първо посочи с лявата си ръка точката за дузпата, после се отказа от решението си. Пламен Колев проби отдясно със силен премерен шут, но не успя да открие за домакините на тежкия и разкалян терен. Таранът на „розите“ Иван Чергев бе намерен с пас от дълбочина, след което страничният рефер си навлече гнева на малкото фенове, като отсъди засада. През второто полувреме „розите“ продължиха да владеят топката и да диктуват играта, но и имаше много брак и неточни пасове. Като че ли и двата тима се бяха примирило с точката в студеното време. При едно от малкото положения за гол в мача, влезлият като резерва голмайстор Иван Колев в 75-та минута пропусна да отбележи, като се подхлъзна и падна преди гола. Казанлъчани заслужват адмирации, тъй като независимо от многото контузени и наказани играха на ниво, с много хъс и „сърце“ срещу водача при „аматьорите“, при тежки условия за футбол.

Срещу лидера в групата „Поморие” казанлъчани играха в състав: Тодоров, Нейчев-капитан , Петко Георгиев, Вакавлиев,Христов, Апостолов, Биртанов /Иван Колев/, Пламен Колев / Калайджиев/, Динчев /Кьосев/, Иван Чергев, Иван Цанков.

Следващата среща за казанлъчани е гостуване в Карлово на местния „Левски“ на 14 март,/ събота/, а на 21 март /събота/ в Казанлък, преди „първа пролет“ приемаме „Миньор“/Раднево/.

След 17 мача сме 7-ми /от 15 тима във „В“ Югоизточна група /, след 7 победи, 4 ремита и 6 загуби. С 25 точки /колкото има и 6-ия- „Асеновец“/ сме с положителен голов актив от 29 към 22 попадения, и повече от 180 минути голова „суша“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram